Дуда прокоментував слова Папи Франциска: Росія не може перемогти в Україні

Дуда прокоментував слова Папи Франциска: Росія не може перемогти в Україні

Укрінформ
Росія не може перемогти в Україні, оскільки це загрожує безпеці всієї Європи.

Про це заявив у понеділок у Варшаві президент Польщі Анджей Дуда, коментуючи висловлювання Папи Римського Франциска про те, що Україна має набратися сміливості підняти «білий прапор» і бути готовою до переговорів з Росією, передає Укрінформ.

"Росія не може перемогти в Україні, тому що російський імперіалізм, який сьогодні загрожує всій Європі, особливо Центрально-Східній Європі, але також усій Європі і, як наслідок, світу, має бути зупинений", - підкреслив Дуда, додаючи, що щодо цього немає жодних сумнівів.

Як повідомляв Укрінформ, декілька днів тому великий резонанс викликало висловлювання Папи Римського в інтерв'ю швейцарському мовнику RSI про необхідність переговорів у війні РФ проти України. Зокрема, як заявив понтифік, "сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор".

Читайте також: Шольц не поділяє думку Папи Франциска про «білий прапор»

Керівник пресслужби Ватикану о.Маттео Бруні, коментуючи слова Папи Франциска про пошук миру для України, сказав, що переговори ніколи не є капітуляцією. За його словами, Папа Римський закликав усі сторони «створити умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого й тривалого миру».

Глава польської дипломатії Радослав Сікорський у цьому контексті у мережі X написав, що у межах балансу можна також заохотити президента РФ Володимира Путіна набратися мужності і вивести свої війська з України, відтак зайвими будуть будь-які переговори.

Фото: KPRP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-