Столтенберг - про постачання ракет Taurus: Німеччина робить дуже багато для підтримки України

Столтенберг - про постачання ракет Taurus: Німеччина робить дуже багато для підтримки України

Укрінформ
Німеччина зберігає позиції країни-лідера у тому, що стосується надання Україні військової допомоги, і ці зусилля підтримуються багатьма іншими союзниками по Альянсу у прагненні надати Україні можливість реалізувати своє право на самооборону.

Про це 11 березня у Брюсселі перед початком церемонії підняття прапору Швеції, яка щойно стала 32-м членом Альянсу, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Саме так він відповів на запитання журналістів щодо ймовірності поставок в Україну ракет далекого радіусу дії Taurus-T.

«Варто завжди пам’ятати, що це є агресивною війною Росії проти України, і Україна має право на захист, що прописано в хартії ООН. Ми маємо право допомагати Україні у дотриманні такого права на самооборону. Але я не хочу вдаватися щодо окремих систем озброєння від окремих союзників. Я хочу лише сказати, що союзники будуть робити більше, і Німеччина – одна з країн, яка робить дуже багато для підтримки України», – сказав керівник НАТО.

Він нагадав, що Німеччина на сьогодні залишається однією з країн-союзниць, які надали найбільшу допомогу для України. Така підтримка від Німеччини була, за словами Столтенберга, масштабною та змістовною, вона включала системи протиповітряного захисту IRIS-T, Patriot та інші, бойові танки Leopard, значну кількість боєприпасів, допомогу у створенні системи обслуговування та ремонту техніки в Україні, з використанням потенціалу її промисловості. Тож у військовій допомозі для України Німеччина є державою-лідером.

«Я вітаю, що кілька союзників наразі поставляють в Україну системи далекого радіусу дії. Велика Британія надає крилаті ракети Storm Shadow, Франція – крилаті ракети Scalp. Багато союзників входять разом до коаліції, щоб допомогти Україні з підготовкою пілотів для F-16. Тож, союзники вже постачають в Україну системи дальнього радіусу дії, щоб допомогти їй захистити себе», – зауважив Столтенберг.

Читайте також: Бербок підтвердила переговори з Лондоном щодо ракет для України

Як повідомлялося, у понеділок, 11 березня, у брюссельській штаб-квартирі Альянсу відбулася урочиста церемонія підйому державного прапора Швеції, яка 7-го березня стала 32-м членом НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-