Домогтися припинення вогню у секторі Гази до Рамадану буде непросто - Байден

Домогтися припинення вогню у секторі Гази до Рамадану буде непросто - Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден сумнівається у можливості припинення вогню у секторі Гази перед початком священного для мусульман місяця Рамадан, який розпочнеться найближчими днями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

"Президент США Джо Байден розвіяв очікування щодо припинення вогню в Газі перед священним для мусульман місяцем Рамадан, який, як очікується, розпочнеться найближчими днями", - йдеться у повідомленні.

Коли журналісти запитали Байдена про перебіг переговорів між ХАМАСом та Ізраїлем, президент США відповів: "Схоже, що це буде непросто".

Байден також висловив стурбованість можливим насильством під час Рамадану у підконтрольному Ізраїлю Східному Єрусалимі, де знаходиться третє найсвятіше місце в ісламі – мечеть Аль-Акса.

Читайте також: Британія приєднається до США у відкритті морського коридору допомоги сектору Гази

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Читайте також: Від ХАМАСу залежить, чи буде нове припинення вогню у Газі - Байден

Армія Ізраїлю відновила бойові дії після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-