Від ХАМАСу залежить, чи буде нове припинення вогню у Газі - Байден

Від ХАМАСу залежить, чи буде нове припинення вогню у Газі - Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив у вівторок, що наразі те, чи буде нове шеститижневе припинення вогню у секторі Гази, залежить від рішення угруповання ХАМАС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Voice of America.

У матеріалі зазначається, що, за словами президента Байдена, питання про те, чи буде нова пауза у бойових діях, «зараз знаходиться в руках ХАМАС».

Байден також сказав, що Ізраїль «не має виправдань» і повинен допустити більше гуманітарної допомоги для палестинців, які страждають від голоду в анклаві.

Окрім цього, політик попередив про зростання небезпеки у разі, якщо Ізраїль та ХАМАС не досягнуть припинення вогню у Газі до початку наступного тижня, коли розпочнеться священний для мусульман місяць посту Рамадан.

Читайте також: ЦАХАЛ не закінчить війну, поки ХАМАС не буде знищено - міністр оборони Ізраїлю

«Нам потрібне припинення вогню. Якщо ми потрапимо в обставини, коли це триватиме протягом Рамадану, Ізраїль та Єрусалим можуть опинитися в дуже, дуже небезпечному становищі», – сказав американський лідер журналістам, покидаючи президентську резиденцію Кемп-Девід під Вашингтоном.

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня Ізраїль заявив, що не направлятиме делегацію до Каїра на переговори з терористичним угрупованням ХАМАС щодо звільнення заручників.

Фото: Wade Vandervort

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-