Біля Сейму Польщі - сутички поліції з протестувальниками, є поранені

Біля Сейму Польщі - сутички поліції з протестувальниками, є поранені

Відео
Укрінформ
Протестувальники біля Сейму Польщі у Варшаві кидають у поліцейських бруківкою і фаєрами, кілька осіб прорвалися через загородження і кордон поліції на територію польського парламенту.

Варшавська поліція в мережі X повідомила, що серед поліцейських є поранені, щодо протестувальників вжито засобів безпосереднього примусу, передає Укрінформ.

"У зв’язку з фізичною агресією з боку частини мітингувальників на вулиці Вєйській (місце розташування польського парламенту – ред.) щодо працівників поліції – необхідно було вжити засобів безпосереднього примусу. Слід підкреслити, що раніше цих людей закликали поводитися відповідно до закону", – йдеться у повідомленні поліції.

Як підкреслили у поліції, поведінка, що загрожує безпеці правоохоронців, у тому числі кидання в них бруківкою, не може сприйматися легковажно і "вимагає твердої та рішучої відповіді". Як наголошується, поліція не є стороною у поточній суперечці, через яку відбуваються протести.

"Під час подій, які відбуваються на вулиці Вєйській, постраждало кілька поліцейських. Наразі затримано кільканадцять осіб. Частина протестувальників намагалася потрапити через загородження, що закривають вхід до Сейму. Їм завадили це зробити", – наголошує поліція.

Правоохоронці через гучномовці закликають протестувальників розійтися. 

Поліція використала щодо протестувальників сльозогінний газ, у готовності до застосування є поліцейські водомети.

Над місцем протистояння кружляє поліцейський гелікоптер.

Читайте також: У Польщі на українському кордоні у чергах стоять 2300 вантажівок

Як повідомляло агентство, польські аграрії, до яких приєдналися організації мисливців, бджолярів, шахтарів тощо, протестують у середу у Варшаві та в інших містах Польщі проти ввезення української агропродукції, а також Європейського зеленого курсу.

З 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту фермерів на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу.

 Фото: Patryk Michalski/Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-