Прокуратура ФРН обвинуватила двох бізнесменів у постачанні Росії деталей для дронів

Прокуратура ФРН обвинуватила двох бізнесменів у постачанні Росії деталей для дронів

Укрінформ
Федеральна прокуратура Німеччини висунула обвинувачення двом особам за постачання Росії комплектуючих для безпілотників в обхід санкцій ЄС.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на відомство.

«Обвинувачення у ймовірних порушеннях закону про зовнішню торгівлю висунуто громадянам ФРН і РФ Вальдемару В. і Наталі С. Справа передана до Вищого регіонального суду Штутгарта», - йдеться в повідомленні.

Чоловіка обвинувачують у порушенні санкцій, а жінку - в «пособництві та підбурюванні до деяких із цих порушень».

Зазначається, що ці особи відправляли до Росії компоненти для безпілотників «Орлан», які армія РФ використовує у війні проти України.

У прокуратурі додали, що Вальдемар В., керуючий директор двох компаній, які він заснував у землі Саар для міжнародної торгівлі електронними компонентами, у період із січня 2020-го до березня 2023 року на порушення ембарго на експорт у Росію товарів подвійного призначення здійснив 54 поставки комплектуючих російському підприємству, що виготовляє військове обладнання. Для обходу санкцій ЄС він спочатку ввозив продукцію з закордону до Німеччини, а потім переправляв на територію Росії через треті країни, зокрема Киргизстан і Гонконг - за допомогою фірми в землі Баден-Вюртемберг, якою керувала його спільниця.

Читайте також: Фінська митниця розслідує понад 740 випадків порушення антиросійських санкцій

Загальна вартість поставлених Росії компонентів, за даними слідства, сягнула 875 тисяч євро.

Бізнесмен перебуває під вартою ще з березня 2023 року на підставі постанови, виданої судом у Мангеймі. У зв'язку з особливим рівнем його справу було передано до федеральної прокуратури, яка 28 серпня ухвалила рішення про продовження арешту.

Наталі С. перебувала під вартою з 9 березня 2023 року, але наприкінці травня наказ про її арешт було скасовано. Їй закидають участь у 14 протиправних епізодах, обвинувальний вирок щодо неї ухвалить Вищий земельний суд Штутгарта.

Читайте також: Служба держбезпеки Латвії провела обшуки у справі про порушення антиросійських санкцій

Як повідомляв Укрінформ, США оголосили санкції проти мережі компаній та осіб, що входять до міжнародного консорціуму Intellexa, який продавав шпигунські програми, у тому числі авторитарним режимам для переслідування опозиції та журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-