Завод Tesla у Німеччині зупинив роботу через ймовірний підпал

Завод Tesla у Німеччині зупинив роботу через ймовірний підпал

Укрінформ
Завод американської компанії Tesla поблизу Берліна у вівторок зупинив свою роботу через пожежу на електроопорі внаслідок можливого підпалу.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Представник Tesla підтвердив, що через інцидент було зупинено виробництво заводу, а працівників евакуювали з приміщення. Окрім заводу, без електрики на певний час залишилися деякі жителі навколишніх населених пунктів.

Пожежники вже загасили вогонь. Наразі фахівці усувають пошкодження високовольтної опори, яка вивела з ладу електропостачання в цьому районі.

Місцева поліція заявила, що розслідує можливий підпал на території навколо заводу, який перебуває в центрі екологічних протестів з моменту його запуску генеральним директором Ілоном Маском два роки тому.

Як пише Reuters, амбіції Tesla щодо розширення її заводу, який має потужність близько 500 000 автомобілів на рік, наштовхнулися на перешкоду, коли місцеві жителі проголосували проти вирубки дерев для розширення компанії. Американський виробник електромобілів хоче подвоїти потужність заводу, що дозволить йому домінувати на європейському ринку.

На знак протесту екологічні активісти зайняли частину лісової місцевості біля заводу Tesla, яку компанія планує вирубати, якщо розширення буде продовжено.

Читайте також: Суд зобов'язав Маска дати свідчення у справі щодо купівлі Twitter

Як повідомляв Укрінформ, Tesla Energy, підрозділ компанії Tesla, оголосив про встановлення у світі вже 600 тисяч літій-іонних акумуляторів Powerwall.

Фото: Sebastian Gollnow/dpa/picture alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-