Суд зобов'язав Маска дати свідчення у справі щодо купівлі Twitter

Суд зобов'язав Маска дати свідчення у справі щодо купівлі Twitter

Укрінформ
Федеральний суд Каліфорнії зобов'язав Ілона Маска знову дати свідчення в рамках розслідування Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США щодо потенційних порушень федерального законодавства під час купівлі ним компанії Twitter.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Суд постановив, що зібрані докази є важливими й суттєвими для розслідування Комісії з цінних паперів і бірж, а свідчення, які вимагаються від Маска, не є надмірно обтяжливими, йдеться в судовому документі, опублікованому 10 лютого. Обом сторонам було наказано зустрітися протягом одного тижня і вирішити питання про дату і місце для давання свідчень.

Маск двічі давав свідчення перед SEC у липні 2022 року. Але агентство, отримавши відтоді "тисячі нових документів" від різних сторін, в тому числі від Маска, хоче запитати його про нову інформацію. Адвокат Маска погодився дати свідчення в SEC у вересні минулого року, але потім попросив перенести засідання на день, а пізніше відмовився з'явитися.

SEC шукає інформацію про купівлю Маском акцій Twitter, а також про заяви, які він робив про свої інвестиції. У 2022 році SEC надіслала Маску листа з проханням надати інформацію про затримку з розкриттям його частки в Twitter, про яку він повідомив із запізненням на тиждень.

Генеральний директор і співзасновник Tesla, чия купівля Twitter, тепер відомого як X, завершилася в жовтні 2022 року, заперечує причини для розслідування SEC, називаючи їх безпідставними та стверджуючи, що комісія шукає нерелевантну інформацію.

Читайте також: Суд анулював виплату майже $56 мільярдів Маску від Tesla

Маск також стверджує, що повістка до суду перевищує повноваження SEC, оскільки її видав співробітник SEC, призначений директором агентства з примусового виконання, а не офіцер, призначений президентом, судом або главою федерального департаменту. Суд заперечив це в суботу, заявивши, що повістка до суду санкційована Законом про біржі, який насамперед регулює операції з цінними паперами на вторинному ринку.

Як повідомляв Укрінформ, Ілон Маск має багаторічну суперечку з головним регулятором ринків США – ще з 2018 року, коли він заявив у соцмережах, що має «забезпечене фінансування» для того, щоб викупити акції Tesla за ціною $420 за штуку. Тоді купівля не відбулася, однак інвестори втратили кілька мільярдів через коливання цін на акції.

У справі щодо купівлі Twitter, яка ведеться з 2022 року, SEC також розслідує публічні заяви Маска, які супроводжували процес придбання ним компанії.

У вересні Маск відмовився бути присутнім на співбесіді в Комісії США з цінних паперів та бірж у рамках розслідування щодо придбання ним компанії Twitter. У жовтні Комісія подала на мільярдера до суду, аби змусити його дати офіційні свідчення у справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-