Причиною загибелі палестинців, які прийшли по гумдопомогу в Газі, стала тиснява - ЦАХАЛ

Причиною загибелі палестинців, які прийшли по гумдопомогу в Газі, стала тиснява - ЦАХАЛ

Укрінформ
Армія Ізраїлю зробила висновок, що десятки мирних палестинців загинули внаслідок тисняви, а не внаслідок ізраїльського удару під час інциденту, що стався у четвер.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Збройні сили Ізраїлю заявили в неділю, що більшість палестинців, загиблих минулого тижня в натовпі, що скупчився біля конвою з гуманітарною допомогою у Газі, загинули внаслідок тисняви", - йдеться у повідомленні.

Тиск на Ізраїль посилився через загибель десятків палестинців під час інциденту, що стався в секторі Гази у четвер, коли натовп оточив колону вантажівок з гуманітарною допомогою, а солдати відкрили вогонь.

Зазначається, що багато найближчих союзників Ізраїлю, зокрема США, закликали до розслідування інциденту, що підкреслив жахливу гуманітарну кризу у секторі Гази та дедалі хаотичніші умови, в яких розподіляється невелика кількість допомоги, що надходить до анклаву.

Сьогодні головний військовий речник Армії Ізраїлю контрадмірал Даніель Хагарі оголосив результати попереднього розслідування, в якому повторюються попередні заяви Ізраїлю про те, що більшість загиблих були затоптані натовпом, що зібрався біля вантажівок з гуманітарною допомогою.

Читайте також: ЦАХАЛ представив план евакуації цивільних з Рафаху

Окрім того, "декілька людей" були застрелені ізраїльськими військовими після того, як палестинці наблизилися до них, у спосіб, що передбачав "безпосередню загрозу", сказав Хагарі.

Як повідомляв, Укрінформ, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засудив інцидент, що стався у четвер на півночі сектору Гази, під час якого загинуло та було поранено більше сотні людей, котрі намагались отримати гуманітарну допомогу.

За твердженням контрольованого ХАМАСом міністерства охорони здоров'я Гази, 110 осіб було вбито внаслідок обстрілу натовпу, який зібрався навколо вантажівок з їжею на півночі сектору. Ще понад 750 осіб дістали поранення.

Читайте також: Ізраїль погодився на тимчасове припинення вогню у Газі - ЗМІ

Натомість в Ізраїлі заявляють, що причиною загибелі палестинців, які прийшли по гуманітарну допомогу, стала тиснява, багато людей потрапили під колеса вантажівок.

Фото: Ahmad Hasaballah/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-