Ізраїль погодився на тимчасове припинення вогню у Газі - ЗМІ

Ізраїль погодився на тимчасове припинення вогню у Газі - ЗМІ

Укрінформ
Ізраїль в цілому схвалив запропоновану угоду щодо припинення вогню у сектори Гази та звільнення заручників. Тепер цю угоду має затвердити угруповання ХАМАС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press із посиланням на високопоставленого представника адміністрації США.

За словами американського чиновника, ізраїльтяни «більш-менш прийняли» пропозицію, яка передбачає шеститижневе припинення вогню у Газі та звільнення ХАМАСом заручників, які вважаються вразливими, зокрема хворих, поранених, людей похилого віку та жінок.

Він додав, що тепер рішення щодо ухвалення угоди про тимчасове припинення бойових дій в анклаві мають прийняти представники ХАМАСу.

Як повідомляв Укрінформ, Катар та Єгипет виступали посередниками у перемовинах між Ізраїлем та ХАМАСом про припинення вогню. Однак 3 лютого, після вбивства в Лівані Салуха Арурі, ватажка ХАМАСу на Західному березі Йордану, угруповання відмовилося від перемовин про припинення вогню з Ізраїлем.

Читайте також: З початку війни в секторі Гази загинули дев’ять тисяч жінок - ООН

Пізніше 27 лютого президент США Джо Байден висловив сподівання, що вже до початку наступного тижня буде досягнуто припинення вогню в секторі Гази у конфлікті між Ізраїлем і бойовиками ХАМАСу.

 Фото: Jalaa Marey

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-