ЦАХАЛ представив план евакуації цивільних з Рафаху

ЦАХАЛ представив план евакуації цивільних з Рафаху

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю представила військовому кабінету план евакуації палестинського цивільного населення Рафаху з зони бойових дій на півдні сектора Гази і свою оперативну стратегію на майбутнє.

Про це повідомляє Times of Israel з посиланням на канцелярію прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу, передає Укрінформ.

Зазначається, що армія вчора ввечері "представила військовому кабінету план евакуації населення з районів бойових дій в секторі Гази, а також майбутній оперативний план".

Крім того, Кабінет міністрів Ізраїлю схвалив надання гуманітарної допомоги півдню Гази, "щоб запобігти мародерству, яке відбулося на півночі сектора Гази та в інших районах".

Читайте також: Сектор Гази потребує «плану Маршалла» для повоєнного відновлення - ООН

Нетаньягу заявив в неділю, що ізраїльська військова операція в Рафаху може бути "дещо відкладена", якщо буде досягнута угода про тижневе перемир'я між Ізраїлем і ХАМАСом, посередники працюють над тим, щоб визначити схему паузи в бойових діях і звільнити заручників.

Світові організації попереджають про гуманітарну катастрофу, оскільки Рафах є основним пунктом входу для допомоги, а США та інші союзники заявили, що Ізраїль повинен уникати завдання шкоди цивільному населенню. Під тиском США політичне і військове керівництво Ізраїлю заявило, що операція в Рафаху не розпочнеться, поки не буде забезпечена безпека некомбатантів.

Читайте також: ВООЗ евакуювала з лікарні в Газі 32 важкохворих пацієнтів

Як повідомляв Укрінформ, Біньямін Нетаньягу відкинув заклики світових лідерів уникнути наземної операції в Рафаху, заявивши, що це означатиме програш у війні проти ХАМАСу.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-