МЗС Франції: Європейська оборона має вийти з-під «парасольки» НАТО

МЗС Франції: Європейська оборона має вийти з-під «парасольки» НАТО

Укрінформ
Міністр-делегат з європейських справ в МЗС Франції Жан-Ноель Барро вважає помилкою не обговорювати подальші можливості допомоги Європи Україні і вважає злочинним піддаватися духу капітуляції.

Про це він заявив виданню JDD, передає кореспондент Укрінформу.

"Боротьба українців - це й наша боротьба. Чинячи опір загарбнику, вони борються за безпеку Європи і Франції, адже імперіалістичні фантазії Володимира Путіна явно не обмежуються Україною", - зазначив міністр-делегат.

Водночас, за його словами, було б "серйозною помилкою" виключити обговорення можливостей партнерів для задоволення потреб українського опору. "Було б злочинно піддатися духу капітуляції. Наша твердість ... є запорукою нашої безпеки", - додав він.

Барро також відкинув тезу, що "військовий вибір" Франції щодо підтримки України, згідно з останніми заявами президента Макрона, відрізняється від позиції інших членів ЄС. Він наголосив, що країна діє лише в межах єдності всієї Європи.

Міністр-делегат також вважає, що європейська оборона має вийти з-під "парасольки" НАТО. За його словами, європейська оборона "з початком російської агресії в Україні набула абсолютно нового виміру, зокрема завдяки Європейському фонду миру (ЄФМ), що уможливив фінансування підготовки українських військових, передачу військової техніки Україні та дає змогу здійснювати спільні закупівлі та виробничі операції".

Франція, за словами Барро, залишається мішенню для російської дезінформації, особливо напередодні європейських виборів та Олімпійських ігор у Парижі. Країна буде "посилювати відповідь" на кібератаки. "Ми не дозволимо їм зірвати публічні дебати або атакувати наші державні служби", - сказав він.

Читайте також: Франція на правильному боці історії, але французи не вмиратимуть за Україну - глава МЗС

Днями Барро заявив, що не лише у справі із "зірками Давида" на паризьких будівлях, а й в історії з клопами, які нібито атакували Париж, знайдено російський слід. "Сенсація" з клопами штучно розганялася в соціальних мережах акаунтами, що, як було доведено, мають російське походження", - сказав він у телевізійному інтерв’ю.

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого після міжнародної зустрічі щодо підтримки України в Парижі президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не виключає у перспективі участі європейських військ у війні в Україні, водночас наголосивши, що Захід не має консенсусу в цьому питанні.

Згодом, 29 лютого, під час урочистого відкриття Олімпійського селища в Сан-Сен-Дені (регіон Великий Париж) Макрон наголосив, що його позиція щодо можливості введення західних військ в Україну є зваженою та продуманою.

Фото: SIPA / © Tom Nicholson

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-