Франція на правильному боці історії, але французи не вмиратимуть за Україну - глава МЗС

Франція на правильному боці історії, але французи не вмиратимуть за Україну - глава МЗС

Укрінформ
Французи не вмиратимуть за Україну, але Франція зробить все можливе, щоб не дати перемогти Росії, не ведучи війну з Москвою. Не вступати в пряму конфронтацію з Росією – це чіткі рамки, окреслені президентською стратегією.

Як передає Укрінформ, про це міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне розповів в інтерв'ю телеканалу France Inter у п'ятницю.

«Все, що ми робимо, спрямоване на те, щоб уникнути війни і, очевидно, не додавати французам тривоги, а отже, наша стратегія в цей час невизначеності спрямована саме на те, щоб не дати Росії перемогти», - пояснив Сежурне.

Він також додав, що «французи не будуть вмирати за Україну, або бачити бойові дії, оскільки наші межі чітко встановлені - не дати Росії перемогти. І це те, що сказав президент республіки.» Він також нагадав, що крах України буде коштувати світу набагато дорожче.

Водночас останні заяви Макрона він назвав такими, що дозволяють Франції бути "на правильному боці історії".

"У нас є інформація, (згідно з якою) Росія не зупиниться на досягнутому", - відзначив міністр закордонних справ, коментуючи ситуацію з Молдовою та Придністров’ям, яке звернулось до Москви з проханням про захист.

Стефан Сежурне провів паралель із судетським епізодом. "Ми не можемо опинитися в тому ж періоді, що і у вересні 1938 року, коли Чехословаччина була віддана за швидкоплинний мир", - стверджує глава французької дипломатії.

Читайте також: Кожне слово зважене: Макрон про свою заяву щодо відправлення іноземних військ в Україну

Міністр закордонних справ також звинуватив Росію в атаці на Францію на інформаційному фронті. Зокрема, в операції щодо цифрового втручаннявиявленої у середині лютого.

Глава французької дипломатії зазначив також, що "готується організація для дезінформації та маніпулювання громадською думкою в контексті європейських виборів". Через це Франція опинилася у хиткій та непевній ситуації як перед виборами, так і перед проведенням Олімпійських Ігор влітку в Парижі.

Як передавав Укрінформ, глава МЗС Франції уточнив, які саме операції можуть вимагати присутності європейських військ на українській території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-