Спецпредставник Китаю обговорив у Москві із заступником Лаврова війну проти України

Спецпредставник Китаю обговорив у Москві із заступником Лаврова війну проти України

Укрінформ
Спецпредставник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей у Москві зустрівся із заступником міністра закордонних справ Росії Михайлом Галузіним, з яким обговорив питання війни РФ проти України.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву МЗС РФ, передає Укрінформ.

Зазначається, що Лі та Галузін провели «дуже активний і ґрунтовний обмін думками на тему української кризи».

«Було наголошено, що будь-яке обговорення політико-дипломатичного врегулювання неможливе без участі Росії та врахування її інтересів у сфері безпеки», - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Водночас в інформації МЗС Китаю про цю зустріч, оприлюдненій пізніше, не згадується про обов’язкову участь Москви в обговоренні припинення війни. Натомість наводяться слова Лі Хуея про історичний досвід, який засвідчує, що будь-який конфлікт зрештою має врегульовуватися шляхом переговорів.

«Чим гостріший конфлікт, тим більше ми не повинні відмовлятися від зусиль для діалогу», - цитує спецпосланця зовнішньополітичне відомство Китаю.

Лі також підкреслив готовність Китаю «продовжувати зусилля з просування мирних переговорів, посередництва між Росією, Україною та іншими відповідними сторонами і сприяння політичному врегулюванню української кризи».

Читайте також: «Човникова дипломатія» Китаю: чого чекати від другої місії спецпосланця Пекіна

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявляв, що на першому саміті миру, який може відбутися навесні у Швейцарії, буде розроблено план, а згодом – підготовлено спільний документ, який потім буде передано російській стороні.

Китай 2 березня вдруге направив спеціального представника уряду з питань Євразії Лі Хуея в Україну, європейські країни та Росію для пошуку шляхів політичного врегулювання «української кризи».

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-