Супутникові знімки показують, що поставки зброї з КНДР у Росію поки що зупинені - ЗМІ

Супутникові знімки показують, що поставки зброї з КНДР у Росію поки що зупинені - ЗМІ

Укрінформ
Поставки зброї морським транспортом з Північної Кореї до Росії поки припинилися, що може бути спричинено затримкою у виробництві, логістиці, чи то через якісь інші проблеми.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в розслідуванні південнокорейського видання NK Pro.

Російські судна, які займалися перевезенням, перестали з'являтися в північнокорейському порту Расон, де зброя завантажувалася на кораблі, та в порту призначення на Далекому Сході Росії під назвою «Дунай».

Видання доходить такого висновку, посилаючись на супутникові знімки американської компанії Planet Labs.

Поставки розпочалися наприкінці серпня минулого року. Відтоді чотири російські вантажні судна - Lady R, Angara, Maia-1 та Maria

- здійснили загалом 32 заходи в порт Расон.

Усі ці кораблі підпадають під санкції Міністерства фінансів США за ймовірну причетність до перевезення військової техніки та боєприпасів з КНДР у Росію.

Починаючи з 12 лютого, на супутникових знімках не видно жодного великого вантажного судна поблизу двох причалів у Расоні, де зазвичай завантажується зброя. Контейнерів з вантажем також немає на причалі російського порту.

Екіпажі цих суден, як правило, не виходять на зв'язок, щоб уникнути виявлення, - вимикають автоматичні системи ідентифікації, які передають їхнє розташування.

Читайте також: Японія, яка головує в Раді Безпеки ООН, нагадує про заборону на північнокорейську зброю

Водночас супутникові знімки високої роздільної здатності показують, що одне з останніх суден, яке здійснювало захід в Расон, Maia-1, перебувало з 16 по 21 лютого у водах на схід від Владивостока.

Зазначається, однак, що боєприпаси можуть доставлятися повітряним або наземним шляхом через російсько-північнокорейський кордон.

Як повідомлялося, КНДР здійснює поставки в Росію артилерійських снарядів і балістичних ракет, що є порушенням низки резолюцій Ради Безпеки ООН, за які голосувала й Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-