Японія, яка головує в Раді Безпеки ООН, нагадує про заборону на північнокорейську зброю

Японія, яка головує в Раді Безпеки ООН, нагадує про заборону на північнокорейську зброю

Укрінформ
Постійний представник Японії, яка в березні головує в Раді Безпеки ООН, Ішікане Кіміхіро наголошує на забороні країнам отримувати зброю з КНДР і постачати її в ту країну.

Про це він сказав Укрінформу на прохання прокоментувати повідомлення про постачання зброї з Пхеньяна.

«Звісно, ми вельми занепокоєні тим фактом, що КНДР використовує зброю проти України (постачаючи її в Росію, - ред.). Адже це суперечить ухваленим резолюціям Ради Безпеки, які забороняють державам-членам ООН здійснювати передачу зброї з Північної Кореї та в Північну Корею», - зазначив постпред.

Він також нагадав, що Радбез ООН ухвалив «юридично зобов'язальні міграційні правила» (які обмежують переміщення громадян Північної Кореї, - ред.).

«Ми вважаємо, їм не дозволять (брати участь у війні, - ред.)», - додав він.

Читайте також: У Сеулі заявляють, що супутник-шпигун КНДР кружляє орбітою і «мовчить»

Як повідомлялося, Японія, Південна Корея і Сполучені Штати засудили угоду між лідером КНДР Кім Чен Ином і президентом РФ Володимиром Путіним, за якою Північна Корея отримує технологічну допомогу в обмін на боєприпаси для їх використання у війні проти України.

Ці країни закликали міжнародну спільноту протидіяти ракетним і ядерним розробкам Пхеньяна, а також кіберзлочинам і незаконним постачанням зброї.

Повідомлялося про значні поставки північнокоєрейських снарядів до РФ, а також про ймовірність передачі балістичних ракет.

Крім того, з КНДР до Росії прибули сотні працівників.

Починаючи з 2006 року Рада Безпеки ООН ухвалила низку резолюцій, що обмежують торгівлю з Північною Кореєю, зокрема зброєю, а також забороняють північнокорейським громадянам працювати за кордоном.

Фото: Володимир Ільченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-