Канада відновлює візовий режим із Мексикою

Канада відновлює візовий режим із Мексикою

Укрінформ
Канада вирішила відновити візовий режим для громадян Мексики, аби сповільнити потік шукачів притулку до країни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в Оттаві оголосив міністр імміграції Канади Марк Міллер.

“Відтепер громадянам Мексики для в’їзду до Канади потрібна буде віза або електронний дозвіл на подорож, якщо вони мають чинну неімміграційну візу США чи протягом останніх 10 років мали канадську візу, а також якщо вони подорожують літаком з мексиканським паспортом”, - сказав Міллер.

За його словами, серед усіх запитів на отримання притулку, прийнятих Канадою минулого року, 17% було подано громадянами Мексики. “Більшість заяв на отримання притулку з Мексики було відхилено Радою з питань міграції та біженців Канади або вилучено чи закинуто самими заявниками, тож потреба у зміні була”, - зазначив міністр.

Він додав, що Мексика не висловлювала наміру вживати проти Канади якихось економічних заходів у відповідь. “Мексика - суверенна держава, яка має право вживати будь-які кроки. Проте, я не отримував жодних сигналів, що вони якось діятимуть”, - запевнив Міллер.

Канада запровадила візи для мексиканців у 2009-му році, однак уряд Джастіна Трюдо скасував цю вимогу наприкінці 2016-го. Протягом 2017-2023 рр. кількість шукачів притулку у Канаді з Мексики зросла у понад 10 разів. Минулого року США офіційно звернулися до Канади з проханням повернути візи для мексиканців, зафіксувавши зростання кількості незаконних перетинів канадо-американського кордону громадянами Мексики.

Читайте також: Флорида відправляє тисячу нацгвардійців у Техас для посилення кордону з Мексикою

Кількість мігрантів, які намагаються незаконно потрапити до США з території Канади, все одно є нікчемно малою порівняно з потоком незаконних мігрантів безпосередньо з Мексики. Так, якщо протягом 2022 року 882 мексиканці намагалися незаконно потрапити до США з території Канади, то за той же період на американо-мексиканському кордоні було перехоплено 738 780 мексиканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-