Вірменія готова до ще більшого зближення з ЄС - спікер парламенту

Вірменія готова до ще більшого зближення з ЄС - спікер парламенту

Укрінформ
Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив, що країна готова до ще більшого зближення у відносинах із Європейським Союзом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Armenpress.

«Ми готові (зміцнити відносини з ЄС, щоб стати кандидатом в члени блоку – ред.). І ми рухатимемося в тому напрямку, який забезпечить нам найбільшу безпеку. Сьогодні бути демократичною країною — це наша найбільша безпекова система», - сказав він.

На запитання, чи це не означає, що Вірменія змінює вектор своєї зовнішньої політики, спікер парламенту сказав, що у разі таких питань не потрібно поспішати.

Читайте також: Вірменія призупинила участь в ОДКБ - Пашинян

«Наші дії показують, що у нас вищі показники демократії, ніж у багатьох наших країн-партнерів, які вже є членами ЄС. Це не ми говоримо, а це кажуть наші партнери по ЄС. Я думаю, нам слід думати у цьому напрямі. Але я не хочу поспішати. У випадку з державою погано робити різкі кроки», - сказав Симонян.

Раніше в інтерв’ю France24 прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ) «не виконала своїх зобов’язань щодо безпеки перед Вірменією».

Фото: aysor.am

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-