Вербували і студентів, і держслужбовців: в Австралії викрили шпигунську мережу

Вербували і студентів, і держслужбовців: в Австралії викрили шпигунську мережу

Укрінформ
Національна розвідка Австралії викрила шпигунську групу "Команда А", яка "продавала" таємну інформацію цієї країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC, посилаючись на керівника національної розвідки Австралії Майка Берджесса.

"Колишній австралійський політик "продавав" країну іноземній шпигунській мережі", - сказав очільник національної розвідки Австралії.

Берджесс зазначив, що викрита розвідниками "Команда А" була "агресивною та досвідченою" мережею зовнішньої розвідки, яка визначила Австралію в якості "пріоритетної мети".

Він не назвав ім'я особи чи країну, з якою співпрацювала "Команда А", але зазначив, що "змова відбулася кілька років тому".

"Шпигуни видають себе за консультантів, мисливців за головами, чиновників місцевих органів влади, вчених та дослідників аналітичних центрів", — розповів розвідник.

Читайте також: У Британії висунули обвинувачення у шпигунстві на РФ ще одному громадянину Болгарії

За його словами, шпигуни були націлені на багатьох людей: студентів, науковців, політиків, бізнесменів, правоохоронців, державних службовців – та пропонували тисячі доларів за надання звітів на такі теми, як торгівля, політика, зовнішня політика та оборона.

Берджесс наголосив, що особливий інтерес для шпигунів становила інформація про оборонний пакт Aucus, який Австралія підписала з Британією та США.

«Цей політик продав свою країну, партію та колишніх колег, щоб просувати інтереси іноземного режиму», — зазначив Берджесс.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Bloomberg із посиланням на звіт розвідки повідомив, що Швейцарія стала осередком для п'ятої частини російських шпигунів, які діють у Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-