У Британії висунули обвинувачення у шпигунстві на РФ ще одному громадянину Болгарії

У Британії висунули обвинувачення у шпигунстві на РФ ще одному громадянину Болгарії

Укрінформ
Влада Великої Британії у вівторок висунула обвинувачення ще одному громадянину Болгарії у змові з іншими п’ятьма співвітчизниками з метою шпигунства на користь Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

38-річний Тихомир Іванчев, який проживає на території Британії, має постати перед судом у середу, 28 лютого, за звинуваченням у змові з метою шпигунства у період із серпня 2020 року до лютого 2023 року.

За даними поліції Лондона, чоловік проживав у західній частині британської столиці.

П’ятеро інших громадян Болгарії - троє чоловіків та дві жінки - були заарештовані минулого року за аналогічним звинуваченням у «змові з метою збору інформації, яка може бути прямо чи опосередковано корисною для ворога», а саме для Росії. Їх очікує суд у жовтні, який, за оцінками, триватиме чотири місяці.

Читайте також: Болгарія заборонила в’їзд парі з РФ, яку підозрюють у шпигунстві

Підозрюваних звинуватили у змові з Яном Марсалеком, громадянином Австрії, який не є обвинуваченим у справі, а також «іншими невідомими особами». Марсалек є шахраєм, пов’язаним із російськими спецслужбами, який колись працював операційним директором німецької платіжної компанії Wirecard.

Як повідомлялося, у вересні стало відомо, що у Британії п’ятьом громадянам Болгарії будуть пред'явлені звинувачення у змові з метою шпигунства. Серед обвинувачених: Орлін Русєв, Бізер Джамбазов, Катрін Іванова, Іван Стоянов і Ваня Габерова.

Фото: Hasan Esen/Anadolu Agency, via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-