Російського дипломата викликали в МЗС Литви

Російського дипломата викликали в МЗС Литви

Укрінформ
У МЗС Литви був викликаний тимчасовий повірений у справах Росії Олександр Йолкін, де його суворо попередили через його неправдиві заяви про країну перебування, Литву.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС балтійської країни.

Приводом для виклику стало те, що 27 лютого Йолкін дав інтерв'ю російському пропагандистському держінформагентству "РИА Новости", в ході якого зробив невідповідні дійсності заяви про причини поточного стану двосторонніх відносин, модальності калінінградського транзиту та прав російських громадян.

У ході бесіди литовські дипломати наголосили, що двосторонні відносини між Литвою та Росією різко погіршилися через російську агресію проти України, воєнні злочини, скоєні проти українського цивільного населення та військовослужбовців.

Йолкіну також зазначили, що контроль вантажоперевезень по території Литви здійснюється відповідно до правових актів Європейського Союзу та національного законодавства.

Крім того, тимчасовому повіреному було наголошено, що литовський Департамент міграції має право анулювати посвідку на проживання іноземців у Литві. Особи, які не згодні з рішеннями Департаменту міграції, можуть оскаржити їх у судах Литви.

Читайте також: МЗС Чехії викликало «на килим» російського посла

У підсумку Йолкіну було винесено суворе попередження, що у разі повторення його хибних заяв, які вводять в оману, Литва вживатиме додаткових заходів у відповідь.

Як повідомлялося, в середині лютого МЗС Литовської Республіки викликало представника посольства РФ і висловило йому рішучий протест через додавання Росією литовських політиків та держслужбовців до списку розшукуваних за рішення, ухвалені ними під час виконання службових обов’язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-