США і Британія запровадили санкції проти ватажка іранських сил за підтримку хуситів

США і Британія запровадили санкції проти ватажка іранських сил за підтримку хуситів

Укрінформ
Уряди США й Британії запровадили санкцій проти одного з керівників іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), який напряму взаємодіяв з хуситами, а також особи, яка сприяла забезпеченню терористичної діяльності в регіоні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC у координації з Великою Британією вживає заходів проти заступника командувача КВІР Мохаммада Рези Фалахзаде, який також є членом угруповання хуситів», - зазначається в повідомленні.

Крім того, санкції запроваджуються проти власника та оператора судна, яке використовувалося для незаконної доставки іранських товарів на підтримку хуситів та КВІР. Бойовики використовували доходи, отримані завдяки цим незаконним операціям, для численних терористичних атак у регіоні із застосуванням бойових БПЛА і ракет.

Читайте також: США завдали ударів по ракетах і безпілотниках хуситів в Ємені

Як повідомлялося, у січні Державний департамент США повернув угрупованню Ансаралла, яким себе називають воєнізовані хусити в Ємені, статус глобальної терористичної організації. Бойовики здійснювали безпрецедентні напади на міжнародну морську торгівлю в Червоному морі та Аденській затоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-