Трамп подав апеляцію проти виплати штрафу у понад $450 мільйонів

Трамп подав апеляцію проти виплати штрафу у понад $450 мільйонів

Укрінформ
Експрезидент США Дональд Трамп у понеділок подав апеляцію проти рішення судді, який зобов’язав його виплатити понад $450 мільйонів за цивільною справою про шахрайство його бізнес-імперії.

Про це йдеться в повідомленні The Hill, передає Укрінформ.

«Ми віримо, що апеляційна інстанція скасує цей штраф та зробить необхідні кроки для того, щоб відновити віру громадськості в правову систему штату Нью-Йорк», - заявила у цьому зв’язку адвокат Трампа Аліна Хабба.

Рішення цього місяця судді наклали багатомільйонний штраф на Трампа, що стало «приголомшливим юридичним і фінансовим ударом» для колишнього президента, пише видання. Трампу заборонили обіймати керівні посади в будь-якому бізнесі в межах штату впродовж трьох років. Крім того, суд наказав проводити моніторинг за діями компаній Трампа.

Апеляція Трампа була очікуваною. Він та його адвокати кілька днів критикували рішення судді як політично мотивоване та називали його «явно несправедливим». Водночас сам Трамп заперечує будь-які правопорушення.

Читайте також: Трамп порівнює себе з Навальним, щоб виглядати невинною жертвою в судах - CNN

Як повідомляв Укрінформ, проти Трампа в суді впродовж кількох місяців розглядалися звинувачення в незаконному завищенні вартості майна з метою отримання кращих умов кредитування та страхування. Суд Нью-Йорка зобов'язав експрезидента Дональда Трампа виплатити $454,2 мільйона доларів у справі про шахрайство. Ця сума охоплює штраф у розмірі $354,9 мільйона доларів плюс відсотки.

Пізніше адвокати експрезидента намагалися відкласти стягнення штрафу з їхнього підзахисного. Водночас суддя минулого тижня відмовився це робити.

Фото: Justin Sullivan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-