Трамп порівнює себе з Навальним, щоб виглядати невинною жертвою в судах - CNN

Трамп порівнює себе з Навальним, щоб виглядати невинною жертвою в судах - CNN

Укрінформ
Кандидат у президенти США Дональд Трамп дедалі більше використовує історію протистояння Олексія Навального режиму Путіна та його смерть в російській колонії для порівнянь із власними шахрайськими проблемами в судах.

На це звертає увагу в середу CNN, передає Укрінформ.

«Це відбувається і в нашій країні. Ми багато в чому перетворюємося на комуністичну країну. І ви подивіться: я – провідний кандидат, мене звинуватили. Мене чотири рази притягували до відповідальності. У мене вісім або дев’ять судових процесів – усе це через факти, що я займаюся політикою», – заявив Трамп під час телеефіру в США у вівторок.

Згадавши про рішення суду щодо цивільного шахрайства родини Трампа та про штраф $355 мільйонів, екпсрезидент заявив: «це як приклад Навального, це зразок комунізму, чи фашизму»

Водночас, зауважує CNN, Трамп не висловив жодного засудження на адресу Путіна чи його режиму, лише назвав Навального «дуже сміливим хлопцем», якому не варто було повертатися в Росію. 

Насправді не існує підстав, щоб порівнювати Трампа й Навального, наголошує телеканал. Попри заяви Трампа, що Конституція США по відношенню до нього як до президента не мала застосовуватися та заперечення усіх висунутих йому звинувачень, він все одно скористався правом на презумпцію невинуватості. Втім його провину в окремих справах уже довели колегії суддів та великі журі присяжних, йому також було забезпечено право на апеляції. І він програє в судах. 

Натомість у випадку з Навальним в російській правовій системі жоден із засобів захисту не був застосований, наголошується в публікації.

Читайте також: Американські науковці визначили Трампа найгіршим президентом в історії США

«Насправді авторитарні інстинкти Трампа свідчать про те, що він має більше спільного з Путіним, ніж з Навальним. Абсолютний президентський імунітет від судового переслідування, який Трамп просить Верховний суд надати йому, а також його бачення необмеженого президентства здаються ближчими до російської моделі, ніж до американської», - зауважується в матеріалі.

Як повідомляв Укрінформ, Дональд Трамп, який наразі є одним із фаворитів президентських перегонів у США, почав використовувати смерть Навального у власних політичних інтересах одразу після повідомлення про смерть російського опозиціонера. 

Президент США Джо Байден, а також головна конкурентка Трампа на виборах всередині Республіканської партії Ніккі Гейлі прямо звинуватили в смерті Навального президента РФ Путіна. Байден у цьому зв’язку назвав «обурливою» поведінку Трампа, а Гейлі закликала його відповісти прямо про роль Путіна у ситуації з російським опозиціонером.

Фото: Justin Sullivan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-