У вівторок Байден зустрінеться зі спікером Джонсоном для обговорення допомоги Україні

У вівторок Байден зустрінеться зі спікером Джонсоном для обговорення допомоги Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден зустрінеться у вівторок з чотирма лідерами Конгресу для обговорення, зокрема, надання допомоги Україні.

Як передає Укрінформ з посиланням на The Hill, Байден має намір підкреслити «нагальність ухвалення двопартійного закону про національну безпеку та збереження роботи уряду».

У зустрічі, що відбудеться у Білому домі, візьмуть участь спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон, лідер більшості в Сенаті демократ Чак Шумер, лідер меншості в Сенаті республіканець Мітч Макконнелл і лідер меншості в Палаті представників демократ Гакім Джеффріс.

Байден уже кілька тижнів вимагає від Конгресу виділити кошти на підтримку України у її війні проти Росії, попереджаючи, що відмова від цього стане історичною поразкою, яка може загрожувати глобальній та внутрішній безпеці.

Читайте також: Конгресмен Вілсон впевнений, що питання допомоги Україні вирішать у березні

Раніше цього місяця Сенат схвалив фінансування заходів національної безпеки, яке передбачало кошти для України, Ізраїлю та індо-тихоокеанських союзників, але Джонсон вкотре дав зрозуміти, що законопроєкт не буде проголосований у Палаті представників, оскільки в ньому бракує положень щодо захисту від мігрантів з Мексики. Раніше Джонсон зважив неприйнятною пропозицію, яка містила ці положення.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Білий дім звинуватив Джонсона у тому, що він ставить «власну внутрішню політику вище безпеки американського народу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-