Конгресмен Вілсон впевнений, що питання допомоги Україні вирішать у березні

Конгресмен Вілсон впевнений, що питання допомоги Україні вирішать у березні

Ексклюзив
Укрінформ
Зволікання з ухваленням законопроєкту з пакетом допомоги Україні жодним чином не пов’язано з самою Україною, а є наслідком внутрішньополітичної дискусії в США. Це питання буде вирішене впродовж наступного місяця.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу сказав член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії Джо Вілсон.

«Затримка з голосуванням у Конгресі пов'язана з внутрішніми питаннями, а не з Україною. У нас є люди, які мають законні занепокоєння щодо кордону Сполучених Штатів. У нас є люди, які законно стурбовані витрачанням 60, 90 мільярдів доларів. Це - легітимні занепокоєння. Вони будуть вирішені. І я просто впевнений, що ми продовжимо і ніколи не відступимо від підтримки народу України», - заявив Вілсон, який також є головою Гельсінської комісії США.

За його словами, рішення щодо цього питання буде «впродовж наступного місяця».

«Ми розв'яжемо це питання впродовж наступного місяця. І ми вже бачимо, що Сенат США 70% голосів підтримав закон про надання фінансування [Україні]. А в Палаті представників США ми матимемо понад 300 голосів з 435, які підтримають фінансування», - сказав конгресмен.

Він ще раз наголосив, що допомога Україні заблокована через внутрішньополітичну дискусію в США щодо кордону.

«Але причина, чому зараз не підтримується виділення фінансової допомоги - не в Україні. Це зовсім інші питання, а саме, що кордон Сполучених Штатів має бути захищеним. І адміністрація Байдена припустилася тут помилок, які не можна пробачити. А потім занепокоєння з приводу витрачання такої кількості грошей. Так що це - легітимні занепокоєння. Вони будуть подолані. І ми будемо стояти поруч з Україною», - заявив член Республіканської партії.

Читайте також: Байден обговорить з лідерами G7 подальшу підтримку України - Білий дім

Він висловив переконання, що «Америка буде з Україною, з українським народом».

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США на всіх рівнях послідовно закликає Палату представників негайно забезпечити надання Україні допомоги, ухваливши законопроєкт із зовнішньою підтримкою, який минулого тижня підтримав Сенат США.

Сенат США у фінальному голосуванні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у $95 мільярдів, $60 млрд з яких - для Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-