Прем’єр Японії анонсував нові санкції проти Росії

Прем’єр Японії анонсував нові санкції проти Росії

Укрінформ
Уряд Японії планує запровадити додаткові санкції проти російських осіб та організацій через розв'язану Москвою війну в Україні.

Про це заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда під час онлайн-зустрічі лідерів G7, передає Укрінформ з посиланням на NHK.

Він закликав країни Групи семи продемонструвати солідарність у підтримці України та запровадженні санкцій проти Росії у світлі затягування бойових дій між двома країнами.

Кішіда наголосив, що підтримка України залишатиметься одним із його головних пріоритетів цього року.

Він також повідомив про Японсько-українську конференцію зі сприяння економічному зростанню та реконструкції, яка відбулася в Токіо 19 лютого. За його словами, дві країни підписали понад 50 меморандумів про співпрацю, в тому числі щодо знешкодження наземних мін та відновлення сільського господарства.

Кішіда підкреслив, що експорт зброї з Північної Кореї до Росії є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН. Він заявив, що використання балістичних ракет північнокорейського виробництва в Україні є абсолютно неприйнятним.

Читайте також: Україна працює зі США над новими санкціями проти Росії - Маркарова

Японський прем’єр також заявив, що хоче працювати разом із країнами G7 над підтримкою України та введенням санкцій проти Росії для досягнення справедливого й довготривалого миру.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого відбулося онлайн-засідання лідерів країн G7 за участю України. Лідери Великої сімки (G7) у роковини початку повномасштабного вторгнення Росії підтвердили свою непохитну підтримку України та висловили переконання в можливості спільними зусиллями досягти перемоги України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-