Україна працює зі США над новими санкціями проти Росії - Маркарова

Україна працює зі США над новими санкціями проти Росії - Маркарова

Укрінформ
Останній пакет санкцій, оголошений Сполученими Штатами в п’ятницю, є ефективним, тим не менше українська сторона продовжить активно працювати з адміністрацією в Вашингтоні над наступним пакетом, який може бути оголошений уже незабаром.

Про це сказала в п’ятницю у відповідь на запитання Укрінформу посол України в США Оксана Маркарова.

«Ми дуже задоволені сьогоднішнім пакетом (санкцій – ред.), він є чудовим. Але відразу після його оголошення ми продовжили роботу над наступним пакетом, і, сподіваюся, він буде введений незабаром», - зауважила посол.

Вона підкреслила, що обмеження проти Росії, запроваджені в п’ятницю охоплюють понад 500 осіб та організацій у різних секторах економіки країни-агресора.

Читайте також: США обіцяють більше санкцій проти Росії - Білий дім

«Пакет є всебічним. Він не тільки охоплює велику частину російського оборонного виробництва, що є дуже важливим, але також його більша частина спрямована проти тих, хто залучений до цього виробництва – проти постачальників і тих, хто обслуговує злочинний російський ВПК»,- зазначила Маркарова.

Посол також звернула увагу на «потужний удар» по фінансовому сектору РФ, який охопив не лише санкції проти дев’яти російських банків, інвестиційних фондів, але також платіжну систему «Мір». Це, за її словами, важливо для того, щоби згорнути можливості РФ для фінансування військових зусиль, у тому числі поповнення живою силою, озброєннями і технікою, які кремлівський режим кидає у війну з Україною.

У цьому контексті посол підкреслила, що українська сторона не зупинятиметься й забезпечуватиме США інформацією щодо злочинної діяльності фінансових установ РФ, щоби запровадити санкції проти кількох сотень інших російських банків.

Крім того, Маркарова наголосила на важливості збереження та посилення обмежень проти енергетичного сектору РФ, зокрема, в контексті цінового ліміту на російську нафту й нафтопродукти. Причому, не менш важливо виявляти й карати тих, хто допомагає Москві обходити ці обмеження.

«Ми вважаємо, що санкції є не менш важливими, ніж забезпечення України зброєю та фінансовою підтримкою»,- підкреслила посол. Вона запевнила, що українська сторона працюватиме з американськими партнерами в цій сфері «так само активно, як і раніше».

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати в п’ятницю запровадили масштабний пакет санкцій проти Росії. Раніше цього тижня подібні обмеження ввів Європейський Союз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-