Послу Росії у Польщі у другу річницю агресії висипали під резиденцією дві тонни гною

Послу Росії у Польщі у другу річницю агресії висипали під резиденцією дві тонни гною

Фото
Укрінформ
Активісти у Варшаві у другу річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну висипали вранці під резиденцію російського посла в Польщі Сергія Андрєєва у містечку Констанцін-Єзьорна під Варшавою величезну купу гною, в яку встромили закривавлений прапор Росії.

Про це Укрінформу повідомили активісти з місця події, зазначивши, що решту російських дипломатів у польській столиці сьогодні розбудив звук вибухів та повітряної тривоги.

Зокрема, активісти висипали під ворота вілли, де мешкає російський посол, дві тонни гною. Після чого вони встромили в у цю величезну купу закривавлений російський прапор з літерою "Z" і розгорнули банер з написом "Росія = лайно! Ми не хочемо вас бачити в Європі! Забирайтеся геть!".

"Ми хотіли надіслати чіткий сигнал польській владі та Європейському Союзу. Настав час видворити російських дипломатів з нашої країни. Росія несе відповідальність не лише за злочинну агресію проти України, але й за гібридну війну, яка зараз триває. Російські агенти впливу призвели до масових заворушень по всій Європі, в тому числі на польсько-українському кордоні. Поки ми будемо толерувати діяльність російських псевдодипломатів і фабрик тролів, загроза конфлікту у глобальному масштабі буде тільки зростати", - зазначив з цього приводу польський активіст Домінік, який брав участь в акції.

Своєю чергою о шостій ранку група активістів, серед яких були члени організації "Євромайдан-Варшава", організувала незвичайну демонстрацію на вулиці Бетховена у Варшаві, де проживають російські дипломати. Протестувальники використовували гучні сирени та відтворювали звуки вибухів і пострілів, щоб імітувати умови, в яких українці прокидаються від дій Росії протягом останніх 10 років.

Читайте також: Сікорський в Радбезі ООН по пунктах спростував російські наративи

"Нашим наміром було розбудити російських дипломатів у спосіб, який хоча б у невеликій мірі відображає те, як країна-терорист вже 10 років будить українців. У такий спосіб ми також хочемо закликати польську владу видворити з Польщі всіх російських дипломатів і закрити російське посольство. Як, наприклад, це зробила влада країн Балтії ще у 2022 році. Я не розумію, що представники цього злочинного режиму й досі роблять у Польщі?", - зазначив учасник акції та один з активістів Євромайдану-Варшава Микола Петрига.

Два роки тому, 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну.

Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-