У Міноборони Іспанії попереджають про реальний ризик нападу РФ на країни НАТО

У Міноборони Іспанії попереджають про реальний ризик нападу РФ на країни НАТО

Укрінформ
Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес застерегла, що існує «реальний ризик» того, що російський лідер Володимир Путін вирішить напасти на одну з країн НАТО у короткостроковій або середньостроковій перспективі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euro EFE.

«Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес попередила, що існує реальний ризик атаки російського президента Володимира Путіна на країну НАТО у коротко- чи середньостроковій перспективі», - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим вона закликає членів Альянсу не послаблювати пильність.

Роблес запевнила, що те, що відбувається в Україні, може здаватися дуже далеким для іспанців, але громадяни Латвії, Литви, Польщі та Фінляндії перебувають «у стані постійної напруги» через російську загрозу.

Урядовиця підкреслила, що ситуація «справді дуже тривожна», на додачу до можливості повернення у Білий дім колишнього президента США Дональда Трампа, що в Європі вважають «великою проблемою».

Роблес запевнила, що це питання обговорювалося на останньому засіданні НАТО, що відбулося минулого тижня.

«Дійсно, ми всі усвідомлюємо, що цей ризик існує, що це реальний ризик, і що тому завдання усіх нас - забезпечити, щоб Європа продовжувала зміцнювати власний потенціал оборонної промисловості», - зазначила іспанський міністр.

Щодо постачання зброї в Україну вона заявила, що деякі країни надали певний матеріал, який їм вже не пригодився б, але він не пригодився й українцям, а 10 танків «Леопард», які надіслала Іспанія, дійсно «працюють».

Читайте також: Бундестаг обговорює питання постачання Україні ракет Taurus і подальшої підтримки

Як повідомлялося, 15 лютого міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес оголосила про швидку передачу Україні партії броньованих гусеничних машин M113 та іншого обладнання.

Фото: EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-