Чехія хоче отримати від Німеччини 15 танків на заміну переданим Україні

Чехія хоче отримати від Німеччини 15 танків на заміну переданим Україні

Укрінформ
Чехія домовляється із Німеччиною про отримання 15 сучасних танків на заміну тим, що Прага раніше передала Україні.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на заяву міноборони Чехії.

“Чехія веде перемовини із Німеччиною щодо безоплатного отримання 15 танків Leopard 2A4 для компенсації чеської військової допомоги Україні”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що Прага також роздумує над тим, аби за власний кошт придбати іще 15 таких само танків. “У міністерстві заявили, що додаткові 15 танків обійдуться у сотні мільйонів євро й допоможуть підвищити можливості країни на тлі її переходу від радянського обладнання, більшість з якого вона передала Україні”, - стверджує Reuters.

Нагадаємо: раніше Чехія уже отримала як компенсацію від Німеччини 15 танків Leopard 2A4. Прага також має намір замовити десятки одиниць найновішої версії 2А8, які будуть взяті на озброєння протягом кількох наступних років. “Якщо чинні перемовини будуть успішно завершені, Чехія матиме 42 основні бойові танки Leopard 2A4 й ремонтні автомобілі на тому ж шасі”, - наголосили в оборонному відомстві.

Читайте також: Швейцарія передала Німеччині першу партію танків Leopard 2

У міноборони також висловили сподівання, що “після 2030-го чеська армія може мати більше 100 танків двох типів на активній службі та в резерві”.

Як відомо, Чехія була першою державою світу, яка надала Україні важку військову техніку. Досі вона передала 62 танки Т-72, 131 бойову машину піхоти, 16 систем ППО й шість гелікоптерів з армійських резервів.

Фото: Mykhalchuk Serhii

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-