Блінкен у Мюнхені обговорював можливості спільних зусиль у відповідь на загрози РФ у космосі

Блінкен у Мюнхені обговорював можливості спільних зусиль у відповідь на загрози РФ у космосі

Укрінформ
Глава американської дипломатії обговорював із союзниками, партнерами та іншими країнами під час перебування в Мюнхені загрозу, пов’язану з намірами РФ розгорнути протисупутникову програму та можливі об’єднати дипломатичні зусилля у відповідь.

Про це сказав у вівторок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У кулуарах Мюнхенської конференції з питань безпеки він (держсекретар Блінкен – ред.) дійсно порушував питання щодо прагнення Росії розгорнути антисупутникову технологію у розмовах з нашими союзниками та партнерами, але не лише з ними – також з іншими країнами»,- зазначив представник американського відомства.

У цьому зв’язку він підкреслив, що це питання є приводом для стурбованості не лише Сполучених Штатів, але й інших країн.

Читайте також: Генсек ООН закликає утримуватися від гонки озброєнь у космосі

Він не прокоментував деталей переговорів, однак зауважив, що в Вашингтоні очікують участі інших країн та використання ними дипломатичних інструментів для відповіді на подібні виклики.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня глава розвідувального комітету Палати представників США Майк Тернер заявив, що комітет надав усім членам Конгресу інформацію про серйозну загрозу національній безпеці. За даними ЗМІ, йшлося про наміри Росії вивести ядерну зброю в космос. Пізніше Білий дім офіційно підтвердив, що загроза національній безпеці Сполучених Штатів пов’язана з російською протисупутниковою програмою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-