Генсек ООН закликає утримуватися від гонки озброєнь у космосі

Генсек ООН закликає утримуватися від гонки озброєнь у космосі

Укрінформ
Генеральний секретар ООН закликає всі країни світу уникати гонки озброєнь у космічному просторі та розробляти правові та політичні заходи, які б цьому сприяли.

Як передає власкор Укрінформу в Нью-Йорку, про це заявив  речник Генсека ООН Стефан Дюжаррік, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати інформацію в деяких американських ЗМІ про нібито плани РФ розмістити ядерну зброю в космосі.

Прессекретар зазначив, що «жодної суттєвої інформації з цього приводу» немає, а лише «спекуляції у ЗМІ».

«Але очевидно, що в принципі Генеральний секретар продовжує закликати всі держави-члени уникати гонки озброєнь у космічному просторі та розробляти відповідні як юридично зобов’язальні, так і політичні заходи, – сказав він. – А коли йдеться про членів, котрі володіють ядерною зброєю, то вони повинні дотримуватися своїх договірних зобов'язань і уникати будь-яких дій, які могли б призвести до катастрофічного прорахунку чи ескалації».

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер надав членам Конгресу розвіддані про «серйозну загрозу національній безпеці», пов'язану з Росією.

Читайте також: В ООН відреагували на оголошення Росією в розшук посадовців країн Балтії та Польщі

Видання ABC, а також низка інших американських ЗМІ, повідомили, що загроза може бути пов'язана з планами РФ розмістити ядерну зброю в космосі.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім пояснив, що загроза національній безпеці Штатів пов’язана з протисупутниковою програмою, яку розробляє Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-