«Ситуація критична»: у Білому домі пояснили позицію Байдена щодо зустрічі з Джонсоном

«Ситуація критична»: у Білому домі пояснили позицію Байдена щодо зустрічі з Джонсоном

Укрінформ
У Білому домі називають «критичною» ситуацію в Україні без допомоги з боку США та вважають, що зустріч президента Джо Байдена зі спікером Майком Джонсоном могла би передати відчуття термінової необхідності негайно ухвалити цю допомогу.

Про це сказав у вівторок під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Коментарі президента (Байдена – ред.) та бажання провести ще одну розмову зі спікером відображають відчуття терміновості, в яку ми всі віримо, і, відверто, ми вважаємо, що Конгрес також повинен вірити в це, замість того, щоби відпочивати в відпустці», - зазначив представник адміністрації президента США.

Читайте також: Байден готовий зустрітися із Джонсоном, якщо спікеру Палати представників «буде що сказати»

Він наголосив, що нині настав «критичний час», оскільки українське військо практично вичерпало озброєння та боєприпаси, однак попри втрату частини території продовжує утримувати переважну частину своїх позицій.

Кірбі нагадав, що президент Байден попереджав про це спікера Джонсона та інших лідерів Конгресу кілька тижнів тому на зустрічі в Білому домі та закликав ухвалити законопроєкт із зовнішньою допомогою.

Читайте також: Білий дім анонсував масштабний пакет санкцій проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент США Джо Байден заявив, що готовий зустрітися зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, зокрема для обговорення ухвалення пакета із зовнішньою допомогою від США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-