Білий дім анонсував масштабний пакет санкцій проти Росії

Білий дім анонсував масштабний пакет санкцій проти Росії

Укрінформ
Уряд США готується оголосити цієї п’ятниці новий пакет масштабних санкцій проти Росії, щоб притягнути до відповідальності російський режим за смерть опозиціонера Олексія Навального, а також за звірства РФ у війні з Україною.

Про це заявив у вівторок під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Які б історії російський уряд не розповідав світові, очевидно, що президент Путін і його уряд відповідальні за смерть Навального. У відповідь на це та за розпорядженням президента Байдена ми оголосимо про масштабний пакет санкцій у п’ятницю цього тижня»,- зазначив представник Білого дому.

Читайте також: США ввели санкції проти росіян, причетних до кіберзлочинів мережі LockBit

Він зауважив, що санкції матимуть на меті «притягнути Росію до відповідальності» за те, що сталося з Навальним, а також за всі її дії, пов’язані з жорстокою війною Росії проти України.

Водночас, представник Білого дому наголосив, що найпотужнішою відповіддю на дії Путіна та його режиму з боку США мало би стати ухвалення Конгресом законопроєкту з додатковим фінансуванням допомоги Україні.

Читайте також: Байден: Немає сумнівів, що за смерть Навального відповідальний Путін

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден минулого тижня заявив, що кремлівський лідер Володимир Путін особисто відповідальний за смерть його опонента Олексія Навального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-