Росія знову оголосила у розшук Олега Навального

Росія знову оголосила у розшук Олега Навального

Укрінформ
МВС Росії знову оголосило у розшук брата Олексія Навального Олега - картка з його ім'ям з'явилася в базі даних відомства.

Про це повідомляє портал Kasparov.ru, передає Укрінформ.

Згідно з інформацією на сайті МВС, Олег Навальний розшукується за кримінальною статтею, але за якою саме - не уточнюється.

Як повідомлялося, у 2014 році Олега Навального було засуджено до 3,5 року колонії у справі «Ів Роше». Він вийшов на волю у 2018 році.

Із січня 2022 року Олег Навальний був у розшуку за так званою санітарною справою, фігурантів якої звинуватили у підбурюванні до порушення санітарно-епідеміологічних правил – за заклики вийти на акції на підтримку Олексія Навального.

У серпні 2021 року суд призначив Олегу Навальному умовне покарання щодо «санітарної справи». Однак у січні 2022 року кримінально-виправна інспекція вимагала замінити умовний термін на реальний, у лютому суд прохання задовольнив. Олег Навальний на той час уже перебував поза Росією.

Читайте також: Євросоюз вимагає від Росії дозволу на незалежне міжнародне розслідування смерті Навального

16 лютого управління ФСВП Ямало-Ненецького адміністративного округу РФ повідомило про смерть опозиціонера Олексія Навального у виправній колонії №3 у селищі Харп. У відомстві заявили, що політику стало зле під час прогулянки, він практично одразу знепритомнів. Медики не змогли врятувати його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-