В Англії заборонили користуватися телефонами у школах

В Англії заборонили користуватися телефонами у школах

Укрінформ
Школярам в Англії заборонили користуватися мобільними телефонами під час навчального процесу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство освіти Великої Британії.

"Школи отримають нові вказівки щодо заборони використання мобільних телефонів протягом навчального дня", - йдеться у повідомленні.

Мобільні телефони будуть заборонені в школах по всій Англії в рамках плану уряду з мінімізації перешкод для навчання та покращення поведінки учнів у класах.

Нові правила пропонують школам самостійно регулювати політику використання гаджетів – учнів можуть зобов’язати залишати телефони вдома, здавати їх на вході до школи, зберігати в окремих шафках або ж школярам можуть дозволити залишати телефони, але поставити на беззвучний режим та не користуватися ними.

Вчителям дозволили обшукувати учнівські рюкзаки, а в разі порушення правил – конфіскувати телефони чи залишати учнів після уроків.

Читайте також: У Британії українські діти отримали Міжнародну премію миру за розробку додатка для біженців

Водночас нововведення стосуються і вчителів – їм буде дозволено користуватися телефоном у випадках, коли це необхідно для роботи. Освітяни вважають, що цей план уряду буде корисним для учнів, але може зустріти опір з боку батьків.

Як повідомляв Укрінформ, Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) рекомендує заборонити використання смартфонів у школах, щоб покращити рівень навчання учнів та захистити дітей від кібербулінгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-