Австралія вперше з часів Другої світової вдвічі збільшить надводний бойовий флот

Австралія вперше з часів Другої світової вдвічі збільшить надводний бойовий флот

Укрінформ
Австралія вперше з часів Другої світової війни удвічі збільшить надводний бойовий флот і витратить на це 11,1 млрд австралійських доларів (приблизно $7,25 млрд) упродовж 10 років.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Згідно з планом, Австралія збільшить свій нинішній флот боєздатних бойових кораблів з 11 до 26, додасть 25 малих військових кораблів, які братимуть участь в операціях з безпеки на морі.

"Це найбільший флот, який ми матимемо з часів Другої світової війни", - сказав міністр оборони Річард Марлз.

Серед того, що з’явиться в арсеналі Австралії, - шість фрегатів класу "Хантер", 11 фрегатів загального призначення, три есмінці протиповітряної оборони і шість надсучасних надводних кораблів, які не потребують екіпажу.

Фото: @RichardMarlesMP
Фото: @RichardMarlesMP

До середини 2030-х років Австралія планує збільшити свої оборонні витрати до 2,4% ВВП порівняно з поточними очікуваннями в 2,1%. Деякі з кораблів будуть побудовані в південному місті Аделаїда, що забезпечить понад 3 000 робочих місць, але інші - за американськими проєктами. Ще один проєкт наразі не визначений.

Читайте також: Австралія звинуватила китайський есмінець в агресивних діях проти її водолазів

Австралія вже багато років прагне нарощувати свої військово-морські оборонні можливості у відповідь на масоване нарощування вогневої потужності конкурентами - Китаєм і Росією.

Як повідомляв Укрінформ, Філіппіни розмістили військовий корабель поблизу берегів острова Палаван для «захисту своїх морських інтересів».

Перше фото: Issei Kato/AA/picture alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-