Більшість французів хоче, щоб Париж продовжив допомагати Україні

Більшість французів хоче, щоб Париж продовжив допомагати Україні

Опитування
Укрінформ
Понад три чверті французів хочуть, щоб Париж продовжив або збільшив допомогу Україні, яка перебуває у війні з Росією.

Такі результати опитування, проведеного для тижневика La Tribune Dimanche, передає Укрінформ з посиланням на BFMTV.

Загалом понад три чверті опитаних у Франції (76 відсотків) підтримують надання Україні гуманітарної допомоги. 44 відсотків опитаних переконані, що відправлення таких вантажів до Києва має тривати, а 32 відсотки вважають, що рівень допомоги має зростати.

Згідно з опитуванням, більшість підтримують постачання французьких озброєнь в Україну, зокрема 41% опитаних сказали, що воно має продовжуватися, і 21% підтримують її збільшення. Водночас проти виступають 38%, що на 10 відсоткових пунктів більше, аніж було у червні 2023 року.

Більшість населення (70%) схвалює економічні санкції, запроваджені проти Росії після вторгнення в Україну.

Щодо українських біженців у Франції, то 46% опитаних хотіли б бачити рівень підтримки незмінним, а 19% виступають за зростання підтримки. Утім близько 35% хочуть, щоб кількість біженців зменшилася.

Читайте також: Снаряди, Caesar та ППО: Франція передає Україні новий оборонний пакет

Опитування було проведене з 13 по 15 лютого серед репрезентативної вибірки 1000 осіб віком від 18 років, які мешкають на материковій частині Франції.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський і Президент Франції Еманюель Макрон підписали безпекову угоду між Україною та Францією. У ній зокрема йдеться про 3 мільярди євро військової допомоги на цей рік та повну підтримку на шляху до ЄС та НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-