Європейські країни мають уніфікувати виробництво зброї - віцеканцлер ФРН

Європейські країни мають уніфікувати виробництво зброї - віцеканцлер ФРН

Укрінформ
Європейські країни мали би уніфікувати виробництво найкращих збройних систем для підвищення ефективності допомоги Україні та для власної безпеки.

Таку думку висловив віцеканцлер Німеччини та федеральний міністр економіки Роберт Габек під час Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Треба визначити найкращі системи та почати виробляти їх скрізь. Одного типу. Треба ухвалити рішення та налагодити процес. Треба зробити це зараз», - сказав Габек.

На його думку, цього досі не ствлося з трьох причин: через національну гордість (деякі країни пишаються своїми технологіями і не хочуть допускати європейські компанії до процесу виробництва); страх скорочення робочих місць і перенесення їх в інші країни; сподівання, що невдовзі ситуація нормалізується і тому не треба витрачатися на зброю.

«Старі часи не повернуться, принаймні скоро. Тому треба інвестувати в оборонну промисловість», - наголосив віцеканцлер.

Читайте також: Кулеба - європейським партнерам: У разі відходу ЗСУ російська армія наближатиметься до вас

За його словами, починати це робити треба було ще 2 роки тому, але в Європі дуже сподівалися на «вічний мир» після завершення Холодної війни.

Стосовно допомоги Україні Габек повторив свою думку, що Німеччина робить багато, але далеко не все, що може.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нагадав партнерам у Європі, які не прагнуть вкладатися у пошук і виробництво зброї, що епоха миру на континенті завершилася. Він також закликав європейських партнерів привести озброєння до єдиного стандарту.

Фото: міноборони Литви

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-