Кулеба - європейським партнерам: У разі відходу ЗСУ російська армія наближатиметься до вас

Кулеба - європейським партнерам: У разі відходу ЗСУ російська армія наближатиметься до вас

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нагадав партнерам у Європі, які не прагнуть вкладатися у пошук і виробництво зброї, що епоха миру на континенті завершилася.

Про це він сказав на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щоразу, коли українські солдати залишають українське місто через нестачу боєприпасів, думайте про це не тільки з точки зору захисту демократії і миру, заснованого на порядку, а й з тієї позиції, що російські військові підходять на кілька кілометрів ближче до ваших містечок, ваших домівок, ваших сімей і дітей», - сказав глава МЗС.

На його думку, якщо дивитися з цієї перспективи, гроші знайдуться.

Водночас, говорячи про партнерів, які мають побоювання щодо передачі своїх оборонних технологій, український міністр закликав забути про національну гордість. У цьому зв'язку він нагадав, що Чехословаччина у 1939 році мала одну з найкращих і найрозвинутіших оборонних індустрій у Європі, але її все одно завоювали, тому що «вона була на самоті».

Читайте також: На підтримку України в Палаті представників Конгресу США набереться понад 300 голосів - Пелосі

Як повідомляв Укрінформ, вночі 17 лютого головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що відповідно до розпорядження захисники Авдіївки вийшли з міста на заздалегідь підготовлені позиції.

Командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив, що під час виходу особового складу з Авдіївки певна кількість українських військовослужбовців потрапила у полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-