Євросоюз має вкладати більше коштів у власний захист - Гілларі Клінтон

Євросоюз має вкладати більше коштів у власний захист - Гілларі Клінтон

Укрінформ
Колишня держсекретарка США Гілларі Клінтон вважає, що європейські країни і Євросоюз загалом мають вкладати більше коштів у власний захист і збільшувати виробництво зброї в Європі і Україні.

Про це Клінтон заявила під час виступу на 7-му Українському ланчі в Мюнхені, організованому Фондом Віктора Пінчука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона спрогнозувала, що Україна «так чи інакше» отримає додаткове фінансування від Сполучених Штатів.

«Але хочу сказати ширше… З одного боку, треба визнати, що загроза Україні - це загроза Європі і трансатлантичній спільноті. Але також треба визнати, що з боку європейських країн і з боку ЄС має бути зобов’язання більше вкладати у власний захист… Треба збільшити виробництво зброї в Європі і в Україні», - сказала Клінтон.

Вона додала, що це треба зробити, усвідомлюючи, що якими б не були причини на початку війни утримуватися від надання Україні далекобійної артилерії чи систем ППО, це вже не має жодного значення ні для поля бою, ні для майбутнього цього конфлікту.

«Якими б не були колишні упередження, реальність зараз має перемогти. Нам треба зробити набагато більше, набагато швидше. І це стосується і Сполучених Штатів також… Ми повинні знаходити творчі шляхи, щоб швидше і більше робити», - акцентувала колишня держсекретарка США.

Читайте також: Рютте закликав робити більше для України і перестати «скиглити та бурчати» через Трампа

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені проходить міжнародна безпекова конференція, під час якої провідні урядовці й політики світу, представники міжнародних організацій, громадськості та наукової спільноти обговорюють найгостріші глобальні проблеми сьогодення.

Минулого тижня експрезидент США Дональд Трамп заявив, що має наміри заохочувати напади РФ на країни-члени Альянсу, які роблять недостатні внески на оборону.

Пізніше координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявив, що альянси та партнерства Сполучених Штатів мають залишалися потужними й готовими до дій, оскільки це напряму відповідає інтересам національної безпеки Америки як глобального лідера.

Скріншот відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-