Рютте закликав робити більше для України і перестати «скиглити та бурчати» через Трампа

Рютте закликав робити більше для України і перестати «скиглити та бурчати» через Трампа

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що потрібно робити більше, щоб допомогти Україні у боротьбі з російською агресією.

Про це він сказав під час дискусії в рамках Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Насамперед - Україна, ми маємо дотримуватися обраного курсу. Так, це складно, але Україна змогла повернути більшу частину території, яку Росії вдалося захопити два роки тому… Ми повинні зробити більше, щоб допомогти їм. Отже, це означає, що доведеться більше витрачати на оборону», - сказав він.

Він також зазначив, щоб було легше допомагати українцям масштабно - треба нарощувати виробництво зброї, а також потрібні боєприпаси та інше.

За словами Рютте, «це також наша війна, не буквально, але йдеться про наші цінності». «І якщо Путін досягне успіху в Україні, це вплине на всіх нас з погляду нашої колективної безпеки та оборони», - додав він.

Читайте також: Якщо Трамп приїде в Україну, я готовий поїхати з ним на фронт - Президент

Прем'єр-міністр Нідерландів також закликав припинити «стогнати, скиглити та бурчати з приводу Трампа». «Ми повинні працювати з ким би там не було. Ми повинні це зробити, тому що це в наших інтересах. Це має вирішальне значення. І всі ці скиглення та стогони про Трампа я постійно чую протягом останніх кількох днів. Припинімо це робити», - сказав Рютте.

Як повідомлялося, у Мюнхені, Німеччина, триває міжнародна безпекова конференція, в ході якої провідні урядовці й політики світу, представники міжнародних організацій, разом із представниками громадськості та наукової спільноти, обговорюють найгостріші глобальні проблеми сьогодення. На ній вже виступив Президент Володимир Зеленський.

Фото: Munich Security Conference

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-