Клімкін: Смерть Навального - це «чорний лебідь» для Путіна

Клімкін: Смерть Навального - це «чорний лебідь» для Путіна

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що смерть опозиційного російського політика Олексія Навального є «чорним лебедем» для президента РФ Володимира Путіна.

Таку думку дипломат висловив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Смерть Навального обростатиме версіями і теоріями змови. Але для Путіна це «чорний лебідь. З багатьох причин, але дві найголовніші. По-перше, вибори Путіна отримали ще одну порцію моральної та політичної делегітимації», - зазначив Клімкін.

Він також зауважив, що всі надії «швидко або хоча б не дуже» отримати рукостискання хоча б від когось на Заході зазнали шаленого удару.

«А по-друге, і це навіть важливіше, в РФ дуже швидко з’явиться новий лідер протесту проти режиму. Або російські клани його зліплять - можливо і те, й інше», - вважає колишній міністр.

Читайте також: Кулеба нагадав про Політковську й Нємцова: Навальний - у довгому списку критиків режиму, вбитих Путіним

Клімкін спрогнозував, що плани Путіна перевантажувати політичну конфігурацію режиму після виборів тепер також зазнають докорінних змін.

Як повідомлялося, 16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-