У Росії заочно арештували чотирьох соратників Навального

У Росії заочно арештували чотирьох соратників Навального

Укрінформ
Басманний районний суд Москви заочно заарештував чотирьох членів команди Олексія Навального.

Про це повідомляє Медіазона, передає Укрінформ.

Ідеться про голову ради директорів Фонду боротьби з корупцією Марію Пєвчих, речника Навального Кіру Ярмиш, голову соціологічної служби ФБК Анну Бірюкову та ведучого Ютуб-каналу команди Навального «Популярная политика» Дмитра Низовцева.

Пєвчих, Ярмиш та Низовцев обвинувачуються у поширенні «фейків» про російську армію. Крім того, Пєвчих закидають організацію екстремістської спільноти, а Ярмиш, Низовцеву та Бірюковій — участь у такій спільноті. Також Пєвчих дістала  обвинувачення у «вандалізмі», а Бірюкова — у «виправдання тероризму».

У 2022 році проти восьми соратників Навального, зокрема Пєвчих, Низовцева та Бірюкової, порушили кримінальні справи про «фейки» про армію РФ. Приводом стали їхні висловлювання в ефірі каналу «Популярная политика» про вбивства мирних жителів України. Справу про «екстремізм» проти співробітників ФБК ведуть із 2021 року.

Від грудня 2023 року Пєвчих, Низовцев і Бірюкова перебувають у розшуку. Ярмиш оголосили в розшук у березні 2022-го у зв'язку з іншою кримінальною справою — про підбурювання до порушення ковідних обмежень.

Читайте також: Навального етапували у колонію за полярним колом

Як повідомлялося, Олексія Навального ув'язнили на початку 2021 року. У серпні 2023-го його засудили на 19 років позбавлення волі в колонії особливого режиму у справі про «екстремізм».

Влада РФ системно переслідує прихильників Навального. У жовтні 2023 року суд заарештував адвокатів Вадима Кобзєва, Олексія Ліпцера та Ігоря Сергуніна, які захищали опозиціонера. Їх обвинуватили в участі в екстремістській спільноті, а також у передачі листів Навального з колонії його соратникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-