Перемога РФ лише заохотить Путіна переслідувати «експансіоністську химеру» - глава МЗС Франції

Перемога РФ лише заохотить Путіна переслідувати «експансіоністську химеру» - глава МЗС Франції

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне пояснив співвітчизникам, до яких наслідків може призвести гібридна війна Путіна в Європі, а також чому необхідно підтримувати Україну за будь-яку ціну та не піддаватися зневірі.

Як передає Укрінформ, про це міністр написав у своїй статті в Le Monde.

«Ціна перемоги Росії буде просто неприйнятною для наших суспільств. Росія не задовольниться Україною. Перемога Москви лише заохотить Путіна переслідувати свою експансіоністську химеру", - зазначив Сежурне.

На його думку, докладені для підтримки України зусилля - ніщо порівняно з тим лихом, яке чекає на Францію та на Європу у протилежному випадку.

«Дозволити Росії перемогти в Україні означало б заохотити її продовжувати одіозний шантаж. Європа, світ і французький народ зазнали б безпрецедентного економічного шоку. Дозволити Росії захопити українські чорноземи, означало б відмовитися від свого продовольчого суверенітету, змиритися з нестримною інфляцією та надати Росії безпрецедентні засоби тиску і здирництва», - пише Сежурне.

Він нагадує, що у випадку захоплення українських чорноземів Росія заволодіє 30% світового експорту пшениці, а в разі захоплення Запорізької атомної електростанції Європа житиме під постійним ядерним шантажем.

За словами міністра, заперечуючи Україну як державу, Росія хоче зруйнувати європейський порядок безпеки: «Якщо Росія просунеться в Україні, на нас чекає постійна загроза, щоденна дестабілізація і можливість продовження війни. Небезпека не зупиниться на кордонах Європейського Союзу і НАТО. Наші союзники і партнери у Східній Європі вже стикаються з нею».

Гіпотетична перемога Путіна означатиме, що «на нашому континенті безкарно чинитимуться найжахливіші звірства, які знову перетворять наші країни на криваві землі. Інші агресивні держави без вагань застосують силу для досягнення своїх цілей».

Читайте також: Глава МЗС Франції - про ідею Каллас: Уважно розглядаємо усі пропозиції щодо допомоги Україні

Міністр наполягає, що продовжувати підтримку України «за будь-яку ціну» є єдиним розумним рішенням. Тож зусилля, які Франція та Європа докладають сьогодні разом з Україною, є розумними.

Глава зовнішньополітичного відомства Франції закликає співвітчизників не піддаватися втомі та байдужості, оскільки на карту в Україні поставлено майбутнє Європи.

Як повідомляв Укрінформ, міністр Європи та закордонних справ Франції Стефан Сежурне вважає, що європейці повинні робити більше для власної безпеки та для допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-