Допомога Україні є інвестицією у безпеку НАТО - міністерка оборони Люксембургу

Допомога Україні є інвестицією у безпеку НАТО - міністерка оборони Люксембургу

Укрінформ
Продовження допомоги Україні на фоні реальної загрози є інвестицією в власну безпеку. Люксембург у 2022-23 роках інвестував 16% від оборонного бюджету на підтримку України і продовжуватиме свою підтримку.

Про це нова міністерка оборони Люксембургу Юріко Бакес, яка вперше бере участь в зустрічі очільників міноборони НАТО (на посаді з 17 листопада 2024), заявила журналістам на полях саміту міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Міжнародна ситуація нині дуже загрозлива, комплексна та небезпечна. Минуло майже два роки з того часу, як Росія вторглася в Україну, і це спричинило важкі наслідки як для України, так і загалом для всього світу. Для нас як НАТО єдність та солідарність залишаються абсолютно важливими. Для цього ми повинні продовжувати посилювати оборону на східному флангу”, - сказала Юріко Бакес.

Міністерка нагадала, що ЗС Люксембургу представлені на східному фланзі НАТО, зокрема у складі наземних підрозділів, що розміщені у Румунії та Литві.

“Ми також повинні посилювати наше виробництво зброї та амуніції, а також спільні постачання… Звичайно, ми всі повинні інвестувати в нашу оборону, всі з нас, спільно”, - наголосила вона.

Міністерка запевнила, що Люксембург буде відігравати активну роль у посиленні обороноздатності, і нині триває робота над “дорожньою картою” в цьому питанні.

Читайте також: Країни НАТО мають зберігати єдність щодо України - Мелоні

“І, звичайно, ми повинні продовжувати підтримувати Україну, підтримувати її обороноздатність. Ми робимо це спільно. Як Люксембург ми інвестували 16% від нашого оборонного бюджету 2022-2023 років на підтримку України, і також ми будемо надалі амбіційними щодо оборони. Це дуже важливо допомагати Україні, продовжувати цю допомогу, бо це - інвестиція в нашу власну безпеку, що залишається життєво важливим, бо небезпека є реальною”, - сказала Юріко Бакес.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс у Брюсселі перед початком зустрічі глав оборонних відомств країн НАТО заявив, що країни-члени НАТО мають надати Україні все, чого вона потребує для перемоги.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-