У Лівані ЗМІ повідомляють про 12 жертв після авіаударів Ізраїлю

У Лівані ЗМІ повідомляють про 12 жертв після авіаударів Ізраїлю

Укрінформ
Унаслідок низки ізраїльських авіаударів на півдні Лівану загинули 12 людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN з посиланням на місцеві ЗМІ.

За даними ЗМІ, семеро членів однієї родини були вбиті у житловому будинку в Набатії, це місто на півдні Лівану, що зазнало третього нападу з жовтня.

Дитину, яка вижила після авіаударів, знайшли під завалами після понад чотирьох годин пошуково-рятувальних операцій. У місті Суване загинули троє членів однієї родини, зокрема, дворічний та 13-річний хлопчики.

Ці удари були завдані після того, як Армія оборони Ізраїлю в середу заявила, що ударила по «терористичним об’єктам Хезболли» у Лівані у відповідь на смертоносний ракетний обстріл ізраїльського міста Цфат, який, за їхніми словами, був здійснений з території Лівану.

Як повідомлялося, учора щонайменше восьмеро людей отримали поранення внаслідок ракетного обстрілу міста Цфат, що на півночі Ізраїлю.

Читайте також: Ізраїль обстріляли з території Лівану, є поранені

Після початку війни між Ізраїлем та ХАМАС у секторі Гази ситуація на лівано-ізраїльському кордоні суттєво загострилася. 8 жовтня «Хезболла» випустила по території Ізраїлю десятки ракет на знак підтримки атаки ХАМАС на єврейську державу, вчиненої напередодні. У відповідь Ізраїль завдав масованого артилерійського удару по південному сходу Лівану.

За даними ліванських служб безпеки, від жовтня у протистояннях між «Хезболлою» та Ізраїлем із ліванської сторони вже загинуло 268 людей, із яких 187 були членами «Хезболли», а 44 – цивільними.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-