Президент Латвії - про розшук політиків: Не дозволимо Росії себе залякати

Президент Латвії - про розшук політиків: Не дозволимо Росії себе залякати

Укрінформ
Неофіційний список латвійських посадовців, проти яких Росія порушила політично мотивовані справи, засвідчує продовження політики залякування сусідів з боку РФ.

Про це заявив президент Латвії Едгарс Рінкевичс, передає Укрінформ із посиланням на Delfi.

«Абсолютно неприпустимо виступати проти посадових осіб незалежних держав за рішення, прийняті ними у своїх країнах із дотриманням законів своєї країни. Це лише засвідчує, що Росія продовжить робити те, про що ми багато разів говорили і попереджали, — залякувати і створювати різні незручності. <…> Ми не дозволимо себе залякати», - наголосив Рінкевичс.

Він нагадав, що наприкінці 2022 року Міністерство закордонних справ Латвії попереджало, що колишні та чинні посадові особи країни можуть зазнавати провокацій з боку Росії. Зокрема, це може статися через голосування за знесення символів радянської окупації.

Рінкевичс закликав співгромадян бути обережними і консультуватися з МЗС, якщо вони мають бажання подорожувати за межі країн Євросоюзу, НАТО та ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку).

Читайте також: В ООН відреагували на оголошення Росією в розшук посадовців країн Балтії та Польщі

Як повідомлялося, міністерство закордонних справ Латвії викликало повіреного у справах посольства РФ Олега Зикова для роз'яснень з приводу оголошення в розшук латвійських політиків, стосовно яких РФ порушила політично мотивовані справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-