Вільнюс висловив Росії протест через оголошення у розшук політиків Литви

Вільнюс висловив Росії протест через оголошення у розшук політиків Литви

Укрінформ
МЗС Литовської Республіки викликало представника посольства РФ і висловило йому рішучий протест через додавання Росією литовських політиків та держслужбовців до списку розшукуваних за рішення, ухвалені ними під час виконання службових обов’язків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС Литви.

У відомстві наголосили, що ці рішення РФ суперечать загальновизнаним нормам міжнародного права, свідчать про намагання фальсифікувати минуле та демонструють неповагу до історичної пам'яті Литви.

Міністерство закордонних справ Литви зажадало негайно припинити політично мотивоване переслідування громадян Литовської Республіки.

Зовнішньополітичне відомство балтійської країни зазначило, що після 13 лютого офіційні особи РФ офіційно підтвердили, що багато громадян Литви та інших іноземних держав, відповідальних за демонтаж пам'ятників радянським воїнам, включені до списку розшукуваних Росією.

Читайте також: У Раді Європи засудили оголошення Росією в розшук політиків країн Балтії

Як повідомляв Укрінформ, МЗС Естонії та Латвії також викликали повірених у справах РФ в їх країнах для роз'яснень щодо оголошення в розшук політиків, стосовно яких РФ порушила політично мотивовані справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-